Ανακαίνιση Μπάνιου στην Θεσσαλονίκη: Τι πρέπει να προσέξεις;

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, η ανακαίνιση του μπάνιου σου μπορεί να μεταμορφώσει τόσο την καθημερινότητά σου όσο και να αυξήσει την αξία του ακινήτου σου. Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, είναι σημαντικό να ορίσεις εξαρχής το διαθέσιμο ποσό που θέλεις να επενδύσεις. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ολική ή μερική ανακαίνιση, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σου.

Εάν διαθέτεις περιορισμένο budget, μπορείς να εστιάσεις στο βάψιμο του μπάνιου και να αποφύγεις τις υπόλοιπες εργασίες. Η χρήση ανοιχτών και γηινών χρωμάτων μπορεί να δώσει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου σε ένα μικρό μπάνιο. Αντίθετα, εάν θες να πραγματοποιήσεις μεγαλύτερες εργασίες, μπορείς να συμπεριλάβεις την αποξήλωση παλαιών ειδών υγιεινής και επίσης να ανανεώσεις τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Επιλέγοντας προσεκτικά τις εργασίες που θα πραγματοποιήσεις και εναρμονίζοντας το προϋπολογισμό σου, μπορείς να δημιουργήσεις το ιδανικό μπάνιο που θα συναντά τις ανάγκες και τις προσδοκίες σου. Η ομάδα μας στην Θεσσαλονίκη είναι εδώ για να σε βοηθήσει να υλοποιήσεις το όνειρο του ανανεωμένου μπάνιου που πάντα επιθυμούσες!

Τι εργασίες θέλεις να κάνεις στο μπάνιο σου;

Επικοινώνησε μαζί μας και θα λάβε άμεσα μια προσφορά

Αναλυτικά τα σημεία που χρειάζεται να προσέξεις σε μία ανακαίνιση μπάνιου:

1. Δάπεδο – Πλακάκια. Το κυριότερο που πρέπει να προσέξεις στην επένδυση του δαπέδου είναι, αρχικά, το υλικό. Το υλικό του πατώματος πρέπει πάντα να αποτρέπει την εισχώρηση του νερού, τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία ώστε να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Για αυτό, μπορείς να επιλέξεις κεραμικά πλακίδια που ικανοποιούν αυτές τις ανάγκες.

2. Χρώμα. Η πρώτη επιλογή χρώματος τοίχου στην ανακαίνιση μπάνιου είναι σταθερά το λευκό. Το λευκό συμβολίζει την καθαριότητα και ταιριάζει με όλα τα στυλ και τα χρώματα. Μπορείς να το συνδυάσεις με το μαύρο και το γκρι. Αν έχεις βαρεθεί βέβαια τις κλασσικές προτάσεις μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο φωτεινό, όπως ανοιχτό θαλασσί.

3. Έπιπλα μπάνιου. Η μοντέρνα διακόσμηση του μπάνιου απαιτεί τη χρήση φυσικών υλικών ώστε να είναι επιτυχημένη. Το ξύλο εξακολουθεί να βρίσκεσαι στην κορυφή των προτιμήσεων για όσους επιθυμούν να ανακαινίσουν το μπάνιο τους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει το φυσικό ακατέργαστο ξύλο για τα έπιπλα. Μια νέα τάση στον χώρο του μπάνιου φαίνεται πως είναι τον τελευταίο καιρό τα “εναέρια” ντουλάπια, τα οποία είναι εντοιχισμένα.

4. Ντουζιέρα – Μπανιέρα. Οι ντουζιέρες, τα τελευταία χρόνια, προτιμώνται περισσότερο από τις μπανιέρες κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων καθώς καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και διευκολύνουν κατά πολύ τη διαδικασία της καθαριότητας. Μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις διάφανη ντουζιέρα που όχι μόνο είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη και μοντέρνα, αλλά παράλληλα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

5. Γυψοσανίδα. Υπάρχουν αμέτρητες κατασκευές από γυψοσανίδα. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις ράφια ή να αλλάξεις ολόκληρη τη διαρρύθμιση του χώρου με μια απλή κατασκευή. Οι γυψοσανίδες προσφέρουν τόσες πολλές επιλογές, κάνοντας τον χώρο σου περισσότερο λειτουργικό.

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εργασίες ανακαίνισης μπάνιου;

1. Αποξήλωση παλιού μπάνιου
Αρχικά, πραγματοποιείται αποξήλωση όλων τα παλαιών είδών υγεινής αλλά και αφαίρεση των παλαιών ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκατάστασεων. Μάλιστα, τα μπάζα απαμακρύνονται σε ειδικό κάδο.

2. Υδραυλικές-Ηλεκτρολογικές εργασίες
Οι υδραυλικές εργασίες είναι βασικό κομμάτι της ανακαίνισης μπάνιου. Ειδικοτερα, τοποθετούνται νέοι σωλήνες ύδρευσης με αναμονές θερμού-ψυχρού και συνδέονται με τον νιπτήρα, το καζανάκι. Μάλιστα,πραγματοποιείται τοποθέτηση νέων σωλήνων αποχέτευσης αλλα και τοποθέτηση νέου σιφωνιού δαπέδου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσετε υδραυλικές – ηλεκτρολογικές εργασίες σε περίπτωση που δεν είναι αναγκαίες, καθώς είναι αρκετά χρονοβόρες και δαπανηρές. Σκέψου ότι οι ηλεκτρολογικές αλλαγές απαιτούν εργασίες πίσω από τους τοίχους και χρειάζεται να βγουν νέα σχέδια.

3. Αντικατάσταση ειδών υγιεινής
Η τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής πρέπει να γίνει με προσοχή για να έχεις ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ακόμη, χρειάζεται να δώσεις έμφαση στην ποιότητα τους ώστε η βρύση, ο νιπτήρας και η λεκάνη να είναι καλής ποιότητας. Μπορείς να βρεις στην αγορά τουαλέτες και νιπτήρες μαζί ή ξεχωριστά σε παραδοσιακό στυλ η μοντέρνο στυλ. Το σημαντικό είναι να εναρμονιστούν τα νέα είδη υγιείνής τον υπόλοιπο χώρο.

4. Αντικατάσταση πλακιδίων
Η αντικατάσταση πλακιδίων έχει μεγάλο αντίκτυπο στην συνολική εικόνα του μπάνιου σου. Στην αγορά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία πλακιδίων από πέτρα, πορσελάνη, γυαλί κ.τλ. Ωστόσο,η επιλογή του είδους εξαρτάται από το ύφος και το στυλ που θέλεις να δώσεις στο μπάνιο σου. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα πορσελανάτα και τα μαρμάρινα πλακάκια καθώς έχουν μεγάλη αντοχή. Ακόμη, μπορείς να επιλέξεις πλακάκια για το δάπεδο που να είναι στην ίδια χρωματική παλέτα με εκείνα της ντουζιέρας αν θέλεις το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο. Παρ’ όλα αυτά, φρόντισε να μην χρησιμοποιήσεις πλακάκια μεγαλύτερα από 15cm στο πάτωμα της ντουζιέρας.

5. Βάψιμο
Αν θέλεις μια πιο οικονομική λύση από την αντικατάσταση πλακιδίων, τότε το βάψιμο είναι μονόδρομος για σένα που θέλεις να ανανεώσεις το μπάνιο σου. Ειδικότερα, με το βάψιμο πλακιδίων θα αποφύγεις την αντικατάσταση πλακιδίων και συνεπώς θα εξοικονομήσεις χρήματα. Μάλιστα, μπορείς να τα βάψεις στο χρώμα που σε εκφράζει και να ξεφύγεις από τα κλασσικά σχέδια.

6. Χτίσιμο – Τοποθέτηση ντουζιέρας
Ντουζιέρα ή μπανιέρα; Αυτό είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι όταν κάνουν μια ανακαίνιση μπάνιου. Σε σπίτια που υπάρχουν μικρά παιδιά, η μπανιέρα θεωρείται καλύτερη επένδυση μιας και είναι πιο χρήσιμη. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να είναι πιο βολική μια απλή ντουζιέρα. Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα ντουζιέρας όπως εκείνα που κάνουν υδρομασάζ ή μπορούν να ρυθμίσουν τη σωστή θερμοκρασία βάσει της αρεσκείας σου. Φυσικά, υπάρχουν και οι κλασικές ντουζιέρες όπως και αυτές με το αποσπώμενο τηλέφωνο για μεγαλύτερη ευκολία και ευχέρεια κινήσεων.

7. Τοποθέτηση ντουλαπιών μπάνιου
Τα ντουλάπια και τα πιαστράκια του μπάνιου είναι σημαντικά στοιχεία σε μια ανακαίνιση μπάνιου. Ειδικότερα, το έπιπλο μπάνιου μπορεί να είναι μαρμάρινο ή ξύλινο και να έχει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο με συρτάρια. Μάλιστα, μπορείς να τοποθετήσεις και ένα κρεμαστό έπιπλο μπάνιου σε περίπτωση που θέλεις να εξοικονομήσεις χώρο. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να υπάρχει συνοχή με τα υπόλοιπα στοιχεία ώστε να μην μπερδέψεις υφές και χρώματα.

© Copyright 2023 Σανίδας ΑΤΕ